Toimin Helsingin Latu ja Polku ry:n (HL) polkujuoksuohjaajana ja ohjaan yhteislenkkejä Vuosaaressa. Tällä sivulla kerron Mustavuoren 10k -lenkistäni. Lisää tietoa HL:n polkujuoksutoiminnasta löydät sen sivuilta. Huomaathan, että lenkeille tulee ilmoittautua etukäteen sähköisellä lomakkeella, joka löytyy edeltä mainitulta sivulta. Tutustu myös toiseen polkujuoksulenkkiin Vuosaaressa: Uutela 5km.

Alta löytyy tietoa lenkistä, esim. seurattava kartta, mm. ladattava .gpx-tiedosto, kuvia reitin varrelta ja ihan lopuksi timelapsevideo reitistä.

Mustavuoren 10k reitti

Lyhyt reittikuvaus – lenkki alkaa Mustavuoren ulkokuntoiluväline-alueelta Niinisaarentien 12 kohdalla, josta löytyy myös joitakin parkkipaikkoja (kts. kuva alla). Alkuosa reittiä vie pohjoiseen hyvällä metsäpolulla (myös virallinen pyöräilyväylä), mutta muuttuu pian hieman haastavammaksi kun reitti erkanee alkuperäiseltä väylältä. Mustavuoren pohjoisosassa lenkki muistuttaa kahdeksaa ja on koko reitin vaikein, koska polku on osittain tosi kapea ja vuodenajasta riippuen erittäin haastava. Reitti seuraa hetken voimalinjaa avarammalla alueella kunnes Vuosaaren täyttömäki tai virallisemmin huippu alkaa näkyä. Polku jatkuu huipun yli pohjoispuolelta ja kiertää sitä vastapäivään osittain jälleen vaikeammalla alustalla. Paluu alkupisteelle onkin helppoa ja tuttua metsäpolkua. Lenkki on tasokuvaukseltaan punainen1Keskitason lenkki, reilut 10 km, jossa rauhallinen vauhti. Vauhti/matka edellyttää jonkin verran kokemusta polulla juoksemisesta ja kohtuullista peruskuntoa.. Lenkin arvioitu kesto: ehkä 2 tuntia.
HUOM! Talvisin lenkkiä ei valitettavasti voi virallisesti juosta, koska se on osittain päällekkäin Mustavuoren ladun kanssa.

Lenkki tiedostoina

Varusteet

  • Polkujuoksuun soveltuvat kengät.
  • Pitkälahkiset housut / trikoot.
  • Vettä ja mahdollisesti hieman syötävää.
Mustavuori 10k

Privacy Preference Center